Referanser

NORCE

Nytt navn til internasjonalt forskningsselskap

Norges nye forskningsselskap heter NORCE. Her samles de fremste forskningsselskapene i Sørvest-Norge til en forskningsgigant som skal gjøre Sør- og Vestlandet ledende på forskning, innovasjon og verdiskapning.

Det var viktig at prosessen var grundig forankret i den nye organisasjonen. Vi gikk derfor igjennom en omfattende research- og innsiktsprosess hvor organisasjonen selv fikk mulighet til å komme med innspill. Etter en lang runde med navnearbeid og forankring, både kreativt og i prosess med aktørene i den nye organisasjonen, presenterte Mannheimer og Haltenbanken en rekke ulike forslag, og styret tok det endelige valget om nytt navn.

Akronymet NORCE spiller på det engelske «norse» (norrøn) og har klare kulturelle og geografiske referanser til det nordiske og norske.

NORCE kan også leses som et sammensatt ord der den første delen av akronymet, NOR (Norwegian/Nordic), først og fremst peker ut en kulturell og geografisk plassering, mens den andre delen av ordet, RCE (Research Center), reflekterer det internasjonale forskningsmiljøet selskapet vil være en viktig del av.

Dette gir navnet en internasjonal klangbunn, som understreker selskapets ambisjon om å ta opp konkurransen med forskningsinstitutter i inn- og utland.

Selskapet består av forskningsselskapene Uni Research AS og Christian Michelsen Research AS, International Research Institute of Stavanger AS, Agderforskning AS og Teknova AS. NORCE vil ha rundt 900 ansatte og ha en årlig omsetning på over 1 milliard kroner.

– Både styret, ansatte og våre eiere ønsket seg et navn og en profil som speilet muligheter og potensialet som ligger i det nye selskapet ut fra regionale, nasjonale og internasjonale perspektiver, og som også gjenspeiler at en stor del av våre ansatte er engelskspråklige.  Det har vi nå fått, uttalte styreleder Hans Olav Lindal i forbindelse med lanseringen av det nye navnet. 

Den nye logoen er designet av Haltenbanken.

Referanser

ROS

På oppdrag fra og i samarbeid med ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser utviklet vi kampanjen «Si det til noen».

Referanser

Blåster

Da Blåster skulle utvikle sin egen merkevare, så de raskt behovet for å hente inn kommunikasjonskompetanse utenfra.

Referanser

VIS

Mannheimer har hjulpet VIS med innhold på de nye nettsidene.

Referanser

Study in Norway

Ny kommunikasjon for studyinnorway.no: Living in Norway

Referanser

NORCE

Nytt navn til internasjonalt forskningsselskap