Om oss

Vi gjør kommunikasjonsarbeid til gode prosesser som er både spennende og verdifulle for deg og din virksomhet.

Vårt fleksible og erfarne kompetansemiljø tilbyr et bredt spekter av kommunikasjonstjenester med hovedvekt på strategisk og digital kommunikasjon, kreativ innholdsproduksjon, mediehåndtering og målgruppeinnsikt og analyse.

Vi er gode sparringspartnere og rådgivere for kundene våre, og legger sjelen vår i å sikre et godt og trygt samarbeid. Det innebærer at vi lytter både til deg og målgruppene dine, for å sikre at du treffer på behov, forventninger og følelser.

God kommunikasjon fører til positiv vekst og bidrar til et bedre omdømme.
God kommunikasjon fører til positiv vekst og bidrar til et bedre omdømme.

Vårt fleksible og erfarne kompetansemiljø tilbyr et bredt spekter av kommunikasjonstjenester med hovedvekt på strategisk og digital kommunikasjon, kreativ innholdsproduksjon, mediehåndtering og målgruppeinnsikt og analyse.

Vi er gode sparringspartnere og rådgivere for kundene våre, og legger sjelen vår i å sikre et godt og trygt samarbeid. Det innebærer at vi lytter både til deg og målgruppene dine, for å sikre at du treffer på behov, forventninger og følelser.

Slik jobber vi

Arbeidsmetoden vår er bygget på innsikt og analyse, der kreativitet, analytiske evner og kommersiell tenkning er viktige elementer. Sentralt står også oppdatert kunnskap om og forståelse av samfunn, mediebilde og teknologi.

Metoden er avhengig av et tett samarbeid med deg og din virksomhet. Vi erfarer at samarbeid skaper de beste løsningene. Derfor jobber vi ofte som en redaksjon eller i tverrfaglige team.

Gjennom kreative workshops og effektive arbeidsmøter blir vi godt kjent og bedre rustet til å oppnå de beste resultatene. En god prosess er vel så viktig for å finne de beste løsningene, mener vi.

Teamet

Lene Bergmann

Partner / Daglig leder

+47 990 04 653
lene@mannheimer.no

Lene har over 13 års erfaring med strategisk kommunikasjonsarbeid for både offentlige institusjoner og store og små bedrifter i ulike bransjer. Hennes spesialfelt er kommunikasjonsstrategi, lederstøtte og rådgivning, profilering og merkevare.

Lene brenner for kommunikasjon som verktøy for å oppnå endring, og for å gjøre faginnhold og kunnskapsbaserte merkevarer synlige og tydelige gjennom strategisk kommunikasjon. Hun er engasjert og engasjerende, påkoblet samfunnsbildet og ambisiøs på vegne av kundene. Lene foretrekker å jobbe i tett samarbeid med kunden og få innsikt i kundens behov og smertepunkter. Hun har tett kontakt med Mannheimers kunder og er en trygg, tydelig og ansvarlig rådgiver og prosjektleder.

For Lene handler en god kommunikasjonsprosess om å stille de gode spørsmålene, få relevant innsikt, forme argumentene og forankre arbeidet internt hos kunden. Hun jobber særlig godt i tverrfaglige team og snakker og skriver norsk og engelsk flytende.

Lene er kontinuerlig faglig oppdatert gjennom sitt mangeårige engasjement og verv som nestleder i Kommunikasjonsforeningens sentralstyre.  

Lene er en ettertraktet debattleder og foreleser, og underviser årlig i strategisk kommunikasjon, presentasjonsteknikk, og merkevare ved Institutt for Medier og kommunikasjon ved Universitetet i Bergen.

Lene har en master i Litteraturvitenskap fra Universitet i Bergen, med medievitenskap i fagkretsen. Hun har etterutdanning i kommunikasjonsarbeid fra Høgskulen på Vestlandet og oppdatert kursing innen kommunikasjonsstrategi, lederkommunikasjon, bærekraftkommunikasjon, krisekommunikasjon og AMEC.

Lasse Bergesen

Partner / Seniorrådgiver

+47 974 01 895
lasse@mannheimer.no

Lasse har over 30 års erfaring fra privat næringsliv, finansjournalistikk og ledelse. De seneste 15 årene har han bistått en rekke store norske bedrifter med strategisk kommunikasjonsrådgivning, mediehåndtering og tekstproduksjon.

Lasse har de seneste årene jobbet tett med store bransjeledende aktører som Framo, Cargill og Sweco, og har ekspertise innen havbruk og finans. Han har gjennomført større prosjekter for næringsklynger og har bistått interesseorganisasjoner med å nå frem til beslutningstakere. Han skriver også årsrapporter, markedsrapporter, bærekraftrapporter, kronikker, leserinnlegg og pressemeldinger.

Lasse setter sin ære i å formulere presise budskap, fnyser av tåkeprat og er en sterk tilhenger av å sette punktum. Han setter seg raskt inn i kompliserte problemstillinger og er ekspert på å raffinere budskapene slik at målgruppene forstår dem. For Lasse handler et vellykket prosjekt om å levere det kunden trenger, og ikke minst sørge for å ha en ypperlig dialog gjennom hele arbeidsprosessen. Kundene forteller at han er lett å samarbeide med, kunnskapsrik, fleksibel, ærlig, lett å like, rask til å respondere, og ikke minst leverer han rett kvalitet til riktig tid.

Lasse har fire års høyskoleutdanning innen økonomi, administrasjon, systemering og programmering. Han har vært redaksjonssjef i Dagens Næringsliv, næringslivsredaktør i Bergensavisen og daglig leder i Kime Kommunikasjon.

Einar Olsson er senior kommunikasjonsrådgiver med over 10 års erfaring fra bransjen. Han har god og variert erfaring fra kommunikasjonsarbeid, prosjektledelse, rådgivning og innholdsproduksjon innenfor de fleste bransjer – alt fra offshore- og oljesektoren til politiske partier, offentlig forvaltning og kultursektoren. 

En stor del av Einars arbeidshverdag handler om å sette seg inn i ulike fagfelt for å formidle et tydelig budskap med målgruppen i sikte. Han har lang erfaring i å lede prosjekter og gi kommunikasjonsråd til kunder i ulike bransjer og fagfelt, fra innovasjon og forskning til subsea og kultur. En av hans hovedstyrker er å analysere, skaffe seg oversikt over komplekse problemstillinger og store mengder informasjon.

Einar har en mastergrad i litteraturvitenskap fra UiB med engelsk i fagkretsen.

Cecilie er senior kommunikasjonsrådgiver med ti års erfaring innen kommunikasjon og rådgivning. I Mannheimer jobber Cecilie spesielt med kreative idéprosesser, konsept- og strategiutvikling, krisekommunikasjon og innholdsproduksjon for både offentlige og private kunder.

De siste fire årene har Cecilie jobbet både strategisk og kreativt med kunder som Miljøløftet, VilVite, NMBU, Kode og NORCE. Cecilie jobber særlig godt sammen med komplimenterende kompetanse i prosesser som krever både idé- og konseptutvikling, strategi, tekstforfatting og gjennomføring av store og små kampanjer.

Cecilie er god til å lytte og forstå kundens behov, samtidig som hun er svært idérik og kreativ. Hun er godt vant til å jobbe i tverrfaglige team og hennes styrke er å både se det store bildet, samtidig som hun holder et øye med de viktige detaljene. Hun har ofte det siste blikket på leveransene i Mannheimer, og er opptatt av å formidle merkevarer på en inkluderende og tilgjengelig måte. Tilbakemeldingene fra kolleger og kunder er at Cecilie er en aktiv, dedikert og varm rådgiver og ressurs.

Cecilie er utdannet medieviter på masternivå med spesialisering i mediesosiologi. Interessen for digitalisering og nettverksteknologi formaliserte hun med masterprogrammet i digital kommunikasjonsledelse ved BI i 2019. Her tilegnet hun seg kunnskap om hvordan vi skal forstå, analysere og håndtere de digitale og teknologiske utfordringene og mulighetene som ligger i dagens arbeidsliv.

Hans Brundtland er senior kommunikasjonsrådgiver med over 40 års erfaring fra journalistikk og privat næringsliv. Han har siden 2011 jobbet som seniorrådgiver i Mannheimer.

Hans startet som journalist i 1978 og hadde i mer enn 30 år ulike lederoppgaver i Bergensavisen, VG, TV 2 og TV 2.no. Han har i tillegg skrevet og redigert et titalls faglitterære bøker innen ulike saksfelt.  I de senere år har Hans jobbet mye for den store næringsmiddelprodusenten Cargill, både med intern og ekstern kommunikasjon. Siden 2011 har han vært deres faste kommunikasjonsrådgiver og innholdsprodusent for selskapets norske virksomhet. Hans hovedoppgave har vært å presentere menneskene bak prestasjonene og formidle inn økt fagkunnskap på en forståelig måte.

Hans er viden kjent for sin gode penn og allsidige kunnskap, noe han blant annet får nytte av som quizmaster. Han har også undervist i mange år på Høyskolen Kristiania, i fag som språk og journalistikk.

Hans har videreutdanning innen journalistikk og formidling, fra blant annet Institutt for journalistikk i Norge og USA. I tillegg har han tatt diverse kurs i pedagogikk ved Høyskolen Kristiania.

Frida Erichsen Fluge

Kommunikasjonsrådgiver

+47 915 61 532
frida@mannheimer.no

Frida er rådgiver i Mannheimer. Hun har flere års erfaring med kommunikasjonsarbeid i universitets- og høyskolesektoren.

Hun jobber primært med strategi- og konseptutvikling, kommunikasjonsplanlegging og innholdsproduksjon både til nettsider og sosiale medier for både offentlige og private kunder. Hun har i tillegg hovedansvaret for Mannheimers egne sosiale medier.

Som kommunikasjonsrådgiver er Frida god til å lytte og forstå kundens behov. Hun setter seg raskt inn i komplekse problemstillinger og løser oppgaver hurtig og presist. Både kunder og kolleger beskriver Frida som en selvgående, kvikk og effektiv samarbeidspartner.

Med en master i Politisk kommunikasjon og ledelse har Frida tilegnet seg nyttige verktøy innen kommunikasjonsanalyse og dyptgående innsikt i hvilken rolle kommunikasjon og språk har i samfunnet. I tillegg har hun en spesialisering i mediestrategi, medieplanlegging og sosiale medier i organisasjoner.

Samarbeids­partnere

Haltenbanken

Søsterselskap og vår hovedsamarbeidspartner innen design, merkevare og kampanjer.

https://haltenbanken.com/

Aksell

Morselskap og vår samarbeidspartner innen design, grafiske tjenester og medietjenester.

https://aksell.no/

Up & Away

Vår samarbeidspartner innen digital markedsføring.

https://www.upandaway.no

Ingis

Vår samarbeidspartner innen design, nettside og merkevare.

https://www.ingis.no/

Kjersti Steinsbø

Vår samarbeidspartner innen presentasjonsteknikk og produksjon.

https://www.truewest.no/